Százezer lejes bírság ellenére is illegálisan építkezik tovább egy cég

Engedély nélkül, a rá kiszabott százezer lejes bírság dacára tovább építkezik egy cég Nagyszeben nyugati részében - közölte kedden az Agerpres hírügynökséggel Mirela Gligore, a megyeközpont városházi szóvivője. 

Gligore arról tájékoztatott, hogy Nagyszeben nyugati térségében, a Monaco utcában egy jogi személy annak ellenére folytatja egy termelési csarnok építését, hogy nincs rá engedélye, és már 100.000 lejre büntette emiatt a helyi rendőrség. A szóvivő elmondta, a helyi rendőrség október 15-én szabta ki a százezer lejes bírságot az illető cégre, miután megállapította, hogy az nem rendelkezik építkezési engedéllyel. A hatóságok ugyanakkor elrendelték az építkezés felfüggesztését, és feltételként szabták meg, hogy az illető vállalat hat hónapon belül szerezze be a törvény által megkövetelt okmányokat.

A helyi rendőrség november 9-én újabb ellenőrzést tartott a környéken, és azzal szembesült, hogy a bírság és figyelmeztetés ellenére folytatódik a csarnok építése. Ezt követően a Szeben Megyei Rendőr-főkapitányságnál tettek feljelentést, de a munkálatok ennek dacára is tovább zajlottak. 

A város nyugati részén kialakított ipari park a nemzetközi repülőtér és az A1-es autópálya közelében található, itt történnek a legnagyobb beruházások, több autóipari cégnek van ezen a területen termelőcsarnoka. 

Kapcsolódók

Kimaradt?