Ha új autóról van szó, ezeket a márkákat vásároljuk Romániában

Idén közel 40 százalékkal több új autót értékesítettek a fizikai személyek körében, mint tavaly -  derül ki a Gépkocsigyártók és Importőrök Egyesületének (APIA) adataiból. 2018 első tíz hónapjában 50769 új autót adtak el, ami 35,6 százalékos növekedést jelent. 

A Romániában gyártott márkáknak idén még jobban megnőtt az ázsiója, 35,9 százalékkal többet értékesítettek belőlük, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Az import autók iránti kereslet növekedése ezzel szemben 16,7 százalékos volt. Dacia Dusterből közel 10500-zal többet adtak el idén, mint tavaly, a Logan esetében ez a növekedés több mint 30 százalékos volt. A Craiován gyártott Ford EcoSport szintén tarolt.

A legkedveltebb autómárka idén szintén a Dacia. A sort a Volkswagen követi, ebből 9 százalékkal sikerült többet eladni Romániában. A harmadik helyen a Skoda áll, majd a Renault, a Ford, az Opel, a Hyndai, a Toyota, a Suzuki és a Mercedes-Benz következik. 

Októberben az értékesített új autók száma tíz éves rekordott döntött Romániában: 18274 új személygépkocsit adtak el, ami a tavalyi év azonos hónapjához képest is 19,5 százalékos bővülést jelent.

Kapcsolódók

Kimaradt?