Egyelőre nem nő az elektromos áram és a gáz ára

Nem nő január 1-jétől az elektromos energia ára a lakossági fogyasztók számára - jelentette be kedden a NEXTenergy konferencián Claudiu Dumbrăveanu. Az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) igazgatója szerint a fogyasztói árak legalább 2019. június 31-éig a mostani szinten maradnak.

Nagy-Bege Zoltán, az ANRE igazgatóhelyettesének bejelentése szerint a földgáz lakossági ára sem változik január 1-jétől. Nagy-Bege azt mondja: a mostani árak biztosan megmaradnak legalább 2019. március 31-éig. Az elektromos energia ára 2018. július 1-jén módosult utoljára, amikor új módszert vezettek be az árképzésre az úgynevezett végső szolgáltatók számára: akkor 3,53%-kal csökkent az ár. Másrészt, a földgázért augusztustól 5,8%-kal kell többet fizetnie a lakosságnak.

Az elektromos energia piacot 2018. január 1-jén liberalizálták, a földgáz árát 2021-ig ellenőrzik még. 

Jelenleg a lakosság 21 napos határidővel szabadon választhat az elektromos energiaszolgáltatók között, többletkötlség nélkül átmehet az egyiktől a másikhoz. Az ANRE azt ajánlja, hogy figyelmesen olvassuk el a szolgáltatók ajánlatait, mielőtt a váltás mellett döntünk. 

Kapcsolódók

Kimaradt?