Újra lesz repülőjárat Marosvásárhely és Bukarest között

A Marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér és a Tarom légitársaság megállapodtak arról, hogy újraindítják a Marosvásárhely – Bukarest közötti repülőjáratot.

Az első járat november 22-én fog felszállni a Bukaresti Henri Coandă Nemzetközi Repülőtérről.  A járatok a következő program szerint fognak közlekedni:

  • Bukarest – Marosvásárhely útvonalon minden csütörtökön és vasárnap 21:20-kor száll fel és 22:30-kor érkezik a repülő.
  • Marosvásárhely – Bukarest útvonalon minden pénteken és hétfőn 5:40-kor száll fel és 06:50-kor érkezik a Tarom járata.

December 23. és január 6. között a járatokat felfüggesztik az ünnepek miatt.

A Transilvania repülőtér sajtóirodája emlékeztet: fővárossal való légi összeköttetést sokan régóta várták a marosvásárhelyiek, hiszen a jelenlegi útügyi infrastruktúra nem teszi lehetővé a gyors közlekedést a régiónk és Bukarest közt. Mivel a Bukaresti Henri Coandă Nemzetközi Repülőtér egy csomópont, az új járat lehetővé teszi az utasok számára más célállomások elérését is.

A repülők ATR 42-500 típusú gépek lesznek, amelyek kapacitása 48 utas, és 550km/óra sebességgel közlekednek.

Bukarest az ötödik célállomás, amely elérhető lesz a Marosvásárhelyi Transilvania Repülőtérről, és ezzel a járattal bővül a jelenleg működő budapesti, dortmundi, londoni és memmingeni járatok sora. Az újabb járatok indítása továbbra is fontos cél marad a repülőtér vezetősége számára. Jelenleg is folyamatban vannak tárgyalások más légitársaságokkal új járatok bevezetése érdekében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?