Közvetlen vonatjárat indul Bécs és Kolozsvár között

Közvetlen vonatjáratot indít december 9-étől az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) Bécs és Kolozsvár között Budapest és Nagyvárad érintésével – közölte pénteken az Economica.net román gazdasági hírportál.

A Transilvania nevet viselő járat december 9-étől közlekedik, akkor lép életbe Romániában az új menetrend. Az osztrák vasúttársaság honlapján elérhető adatok szerint a járat délelőtt indul az osztrák fővárosból, az első megállója Hegyeshalomnál lesz, kora délután a budapesti Keleti pályaudvaron áll meg, Nagyváradra röviddel este nyolc előtt érkezik, Kolozsvárra az indulástól számított csaknem 12 óra múlva fut be. Visszafelé a vonat szintén nappal közlekedik.

A portál kiemelte, hogy az ÖBB az első külföldi vasúttársaság, amely a romániai vasúti személyszállítási piac liberalizálása után belép a román piacra. Románia az EU-csatlakozás alkalmából ígérte meg, hogy 2019-től liberalizálja a vasúti személyszállítási piacát. Jelenleg közvetlen járattal nem lehet eljutni vonattal Bécsből Kolozsvárra.

Kimaradt?