Előrelépés történt a Maros megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer működtetésében

A Maros Megyei Tanács pénteki rendkívüli ülésén született döntés értelmében a Szászrégenben, Segesváron, illetve Mezőrücsön működő hulladékátrakó és -válogató állomások átkerültek Maros megye köztulajdonába.

Az megyei önkormányzat sajtóirodájának közleménye szerint erre a lépésre azért volt szükség, mert a hatályos jogszabályi rendelkezések szerint az integrált hulladékgazdálkodási rendszer megvalósítása érdekében ezek az állomások a megyék köztulajdonához kell tartozzanak.

Az Európai Unió által, az Európai Regionális Fejlesztési Alapon keresztül finanszírozott projekt kivételezéséért Maros megye területi közigazgatási egységei egy 30 évre szóló társulási megállapodást írtak alá. A 2018. december 31-ig befejezendő projekt megvalósításának utolsó szakasza a hulladékgyűjtési szerződések odaítélése. A szolgáltatók kiválasztása közbeszerzési eljárással fog megvalósulni, amelyet az ADI Ecolect társulás kell lebonyolítson.

Uniós támogatást igényel a dicsőszentmártoni kórház

A pénteki rendkívüli ülésen arról is döntés született, hogy a dicsőszentmártoni Dr. Gheorghe Marinescu kórház a Maros Megyei Tanáccsal közösen pályázatot nyújt be a 2014-2020-as Európai Regionális Operatív Programba, a 8. tematikus prioritási tengelyen belül, mely az egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztését célozza. A kórház által elkészített előtanulmány szerint 19 orvosi rendelőt szerelnének fel orvosi és informatikai eszközökkel, valamint bútorokkal. A komplex pályázat fő célja a szolgáltatás színvonalának emelése, valamint a kórházi alkalmazottak munkájának a megkönnyítése.  

A teljes beruházás értéke 8.380.397,18 lej, vagyis 1,801,267.53 euró áfával együtt, melyből 8.127.555,86 lejt, vagyis 1,746,922.27 eurót orvosi eszközök és bútorok vásárlására költenének. A Maros Megyei Tanács biztosítja a pályázathoz az önrészt, azaz 167.607,95 lejjel járul hozzá a pályázathoz, mely a támogatható projektköltségek összegének 2%-át jelenti.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?