Európa legjobb vállalkozásai között az olaszteleki kastélyszálló

Európa legjobb családi vállalkozása díját kapta az olaszteleki Daniel kastélyszállót működtető Rácz Lilla és Rácz Attila.  A székelyföldi céget Winkler Gyula EP-képviselő javaslatára díjazták a SME Star Awards családi vállalkozás kategóriájában. A díjátadót szerda este tartották Brüsszelben, az Európai Parlamentben, a székelyföldi vállalkozás elismerését Rácz Lilla vette át.

Az Európai Néppárt kis- és közepes vállalkozásokat támogató lobbi szervezete, a SME Europe kezdeményezte a SMA Star Awards díjakat, kilenc kategóriában osztottak ki tizenegy elismerést. „Nagy örömömre szolgált, hogy nem csak javasolhattam Rácz Attila és Rácz Lilla úttörőnek számító székelyföldi vállalkozását a díjra, de meg is kapták az elismerést. A helyi gazdaság erejét a kis- és közepes vállalkozások adják, ezen a területen a családi vállalkozásoknak különösen fontos szerepe és nagy hagyománya is van Európában. Nagy elismerés, hogy az európai legjobbak közé bekerült egy hazai vállalkozás, megmutatva, hogy a tervezés, a kitartó munka, az összehangolt cselekvés meghozza az eredményt, amely most európai szintű elismerésben is mérhető” – fogalmazott a díjkiosztót követően Winkler Gyula, aki a SME Europe első alelnökeként is tevékenykedik.

A SME Star Awards családi vállalkozás kategóriájának nyertese csakis olyan cég lehet, amelynek tevékenysége túlmutat a saját területén és hatással van a közösségre, ugyanakkor követendő példa lehet kezdő vállalkozások számára is.

Kapcsolódók

Kimaradt?