Több mint 60 előadó a 6. Digitális Székelyföld Konferencián

Erdély legnagyobb digitális fórumára október 14–ig regisztrálhatnak az érdeklődők. A fórumon több mint 60 hazai és külföldi előadó mutatja be a digitális világ újdonságait, azokat a nagy ötleteket, amelyek az elkövetkező években a jövőt, a társadalmi és gazdasági fejlődést fogják alakítani Székelyföldön is. Innováció a vállalkozásban, oktatásban, Székelyföldön és az adatvédelemben – mindez és a technológia legújabb lehetőségei október 17-19. között Székelyudvarhelyen, a 6. Digitális Székelyföld Konferencián. 

A Digitális Székelyföld Konferencia jellegzetessége, hogy az előadások, panelbeszélgetések nem csak IT szakembereknek szólnak, érdekes programokkal várják a diákokat, oktatókat, vállalkozókat, önkormányzati vezetőket, gazdasági szakértőket és a civil szervezetek aktivistáit is. Idén Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és a MÜTF oktatási központ ad otthont a konferencia előadásainak, szakmai beszélgetéseinek, ahol a három nap alatt d!Vállalkozók – vállalkozások lehetőségei és digitális vállalkozók, d!Security – biztonsági rendszerek és ezeket fejlesztő szakemberek, valamint d!Oktatás – digitalizáció és oktatás,  d!Polgik és okosodó városok vezetői és nagy vállalatok felsővezetői osztják meg tapasztalataikat a résztvevőkkel.

A konferencia szakmai programjai, előadásai október 18-án startolnak, a csütörtöki programban szó lesz többek közt kis és középvállalkozások digitalizációjáról, ERP –integrált vállalati rendszerekről, okos városokról és fejlesztésekről, valamint oktatás jelenéről és jövőjéről. 

Pénteken, október 19-én a kiberbiztonságé és az adatvédelemé a főszerep, a második nap és a konferencia egyik csúcspontja a Live hacking, ahol élőben demonstrálják az adatfeltörést. Mindezek mellett a kutatás és az IT fejlesztések különböző alkalmazhatóságába is betekinthetnek az érdeklődők, például az orvostudomány, informatika vagy akár a játékfejlesztés és számítógépes grafika területén. 

A konferencia hatodik kiadására szervezők olyan közismert előadókat, szakembereket hívtak meg, akik gyakorlati tanácsokkal, számos partnerkapcsolati lehetőséggel segítik Székelyföldet versenyképessé tenni a globális térben.

Az esemény fővédnöke Palkovics László, Magyarország innovációs és technológiai minisztere. A konferencián részt vesz Erdélyi Rudolf Zalán, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, Zákonyi Botond Magyarország bukaresti nagykövete, Daradics Kinga, a MOL Group felsővezetője, Kmetty József, KÜRT Zrt. vezérigazgatója, Szilágyi Péter, az Ethereum vezető fejlesztője, Magyari  Zoltán közgazdász és befektetés elemző, Dániel Szabolcs kiberbiztonsági szakértő, Széles András, Tamási – a digitális kisváros alpolgármestere, valamint Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke. 

A rendezvény folyamatosan bővülő programja elérhető a digitálisszekelyfold.ro oldalon.

Kapcsolódók

Kimaradt?