Gazdaság

 • Németországban stagnált az infláció

  Németországban júliusban stagnált az éves szintű infláció júniushoz képest - erősítette meg pénteken a német statisztikai hivatal a korábban kiadott előzetes számításokat.
 • A marosvásárhelyi reptér egyre nemzetközibb

  Újabb járatot indít Marosvásárhelyről a Wizzair légitársaság. 2013. április 1-től Marosvásárhely és München között hetente két alkalommal, hétfőn és pénteken lehet majd közlekedni. A járatra augusztus 9-től 73 lejért lehet helyet foglalni.
 • Élelmiszerválsággal fenyeget az aszály

  A 2007-2008-ban tapasztalt élelmiszerválsághoz hasonló krízis alakulhat ki, ha a gabonatermelő országok ismét exportkorlátozó intézkedésekhez nyúlnak – figyelmeztetett az ENSZ élelmezésügyi és mezőgazdasági szervezete, a FAO abban a jelentésében, amely az aszály miatti globális élelmiszerár-emelkedésről számol be.
 • Csökkennek a kormány gazdasági elvárásai

  A kormány csökkenti az idei gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését, amelyet az eredetileg tervezett 1,5 százalékról 1,2 százalékra mérsékel - derül ki a kabinet költségvetés-kiigazítási tervezetéből.
 • Palota- és kastélykiárusítások Olaszországban

  Az állami tulajdonban levő ingatlanok eladása is részét képzi az olasz kormány adósságcsökkentő programjának. Közel 350 nagy értékű ingatlant kínálnak a nemzetközi piacon.
 • Disney a válságban is virágzik

  Talán nehéz anyagi helyzetüket akarták feledni az emberek az elmúlt hónapokban, erre utal, hogy a Walt Disney Co. minden nagy divíziója jól teljesített a vállalat üzleti évének június 30-án végződött harmadik negyedében - írja a napi.hu.
 • Kína és Észak-Korea közös bányászatba kezd

  Egy aranybánya és két vasércbánya közös működtetéséről állapodtak meg Kína és Észak-Korea illetékesei - derült ki az Észak-Koreai pekingi kirendeltségének honlapján csütörtökön megjelentetett kínai nyelvű tájékoztatásból.
 • Három éven belül jöhet a második francia recesszió

  A pénzintézet előrejelzése szerint a harmadik negyedévben 0,1 százalékkal csökken a GDP, a második negyedévre is ugyanezt jelezte előre a jegybank. Az első negyedévben stagnált a gazdaság.
 • Több milliárd dolláros veszteség az amerikai agrárbiztosítóknál

  Az amerikai terménybiztosítók tavalyi 11,9 milliárdos vesztesége után, az idei évben egészen 20 milliárd dollár lehet ugyanez a veszteség a hatalmas szárazság miatt, amit végül is nagyrészben az amerikai állampolgárok fognak állni az adóterheken keresztül.
 • Lejtőn halad az olasz gazdaság

  Tovább hanyatlik az olasz gazdaság, elemzők szerint nagyobb lesz az idei visszaesés a vártnál.
 • Standard & Poor's: rosszak Görögország kilátásai

  Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Görögország mélyen spekulatív államadós-besorolásának kilátását szerdán a Standard & Poor's.
 • Erőre kapott a lej

  Egy euróért kedden 4 lej 53 banit kell fizetni a jegybank árfolyama szerint. Ez a legalacsonyabb árfolyam az elmúlt 4 hétben, és a brókerek szerint az árfolyam pozitív alakulása a jegybank közbelépésének köszönhető.
 • Lopott ötletre épült a FarmVille?

  Az Electronic Arts pert indított a Zynga ellen azt állítva, hogy a The Ville című Facebookos játékával ellopta a rivális The Sims Social ötletét.
 • Kétfrontos harcban a Nemzetközi Valutalap

  Könnyíteni akarja a görög hitelprogram feltételeit a Nemzetközi Valutaalap, azonban nem lesz könnyű meggyőznie erről európai partnereit.
 • Kötelező a női jelenlét az olasz vállalatok vezetőségében

  A köztulajdonban levő és a tőzsdén jegyzett olasz vállalatok igazgatótanácsában résztvevő nők létszámát augusztus 12-től törvény szabályozza. A vállalatokat vezető testületek tagjainak legelső újraválasztásán a nők arányának el kell érnie a húsz százalékot. Az igazgatótanácsok másodszori megújításán pedig 33 százalék lesz a minimum.
 • Nyakig csávában a bankvezér: eurómilliókat menekített ingatlanba

  Óriási botrányt kavart Görögországban, hogy londoni ingatlanok vásárlására fordított nyolcmillió eurót a múlt hónapban majdnem csődbe ment ATEbank vezérigazgatója.
 • Adóparadicsomokba települnek át a cseh cégek

  Gyorsan emelkedik az adóparadicsomokba áttelepülő csehországi cégek száma. Az idei első félév végén az adóparadicsomokban székelő csehországi cégek száma 12.046-ra nőtt, ami éves összevetésben 2,5 százalékos növekedés - közölte a CEKIA ügynökség.
 • Terjeszkedne Romániában a Gebrüder Weiss

  Tovább erősítené jelenlétét Romániában a Gebrüder Weiss. Az osztrák speditőr és logisztikai óriás már eddig is jelentős pénzeket költött a román hálózta kiépítésére, mivel azonban folyamatos fejlődési lehetőséget látnak az országban, ezért nem állnának meg jelenlegi helyzetükben.
 • Új londoni taxi

  Kihasználva az olimpia által keltett figyelmet, a Nissan Motor Co. bemutatta a klasszikus fekete londoni taxi leváltására szánt "NV200 London Taxi" modellt - írja a Wall Street Journal Japan Real Time Report blogja.
 • Hargita megye: katasztrofális a krumplitermés

  Idén alig lesz pityóka Székelyföldön, legalábbis eladható burgonyából igen alacsony a termés a térségben. A szárazság Hargita megyében már eddig 30-100 százalékos terméskiesést okozott, ezen az elmúlt hónap néhány napos esőzései sem segítettek. A legtöbb parcellán 5-10 tonnás hektáronkénti termésre számítanak.