Uniós támogatásból modernizálják a kolozsvári városi kórházat

Átfogó hőszigetelési és energiatakarékosságot növelő munkálatokat végeztet a kolozsvári önkormányzat a városi kórház épületén: 24,3 millió lejt fordít az ingatlan korszerűsítésére - olvasható a városháza közleményében. 

Az összegből finanszírozzák a külső falak szigetelését, kicserélik a nyílászárókat, az épület alagsora fölé és a tetőre is szigetelés kerül, illetve ahol indokolt, az épület struktúráját is megerősítik. Az épület melegvíz-elosztó, fűtés-, szellőztető- és klímarendszerét is felújítják, korszerűsítik, továbbá a villanyégőket energiatakarékos, hosszú élettartamú égőkre cserélik.

„Az energiatakarékossági szempontok szerint történő épületkorszerűsítés célja az éves széndioxid-kibocsátás négyzetméterenként 32 kilogramm alá csökkentése, és az éves energiaszükséglet legalább 10%-ának megújuló energiaforrásból való biztosítása” - mondta el a hamarosan elkezdődő munkálatok kapcsán Oláh Emese alpolgármester.

A munkálatok összköltségének 85%-át európai uniós alapokból finanszírozzák, 13% állami költségvetésből kerül ki, a kolozsvári önkormányzat pedig 2%-os, azaz közel félmillió lejes önrésszel járul hozzá a projekthez.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?