Romexpo: népszerűek a székelyföldi turisztikai ajánlatok

Idén is részt vett közös Székelyföld-standdal március 14–17. között Hargita Megye Tanácsa és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület a tavaszi TTR – Romániai Turisztikai Vásáron. A 29. kiállításnak Bukarestben a Romexpo csarnokai adtak helyet – tájékoztatott hétfőn Hargita Megye Tanácsa.

A rendezvényen 275 romániai és külföldi önkormányzat, turisztikai iroda, szálloda, panzió és egyesület képviseltette magát. Az egységes arculatú Székelyföld-stand keretében kilenc vállalkozó és önkormányzat mutatta be a térség látványosságait és ajánlatait, közösen népszerűsítve a régió turizmusát. Hargita megyéből jelen volt Hargita Megye Tanácsa, a csíkszeredai Csík-Infó Turisztikai Információs Iroda, a Hunguest Hotel Fenyő, a székelyudvarhelyi Küküllő Szálloda, a Tourinfó iroda, a Septimia Hotel, a hargitafürdői Ozon Hotel és a gyergyószentmiklósi Gyilkostó Hotel.szekelyek

Hargita Megye Tanácsa továbbá négy, a Regionális Operatív Programból finanszírozott turisztikai projekttel vett részt a vásáron: Székely kapuk útja, Hargita megyei legendák és mondák nyomában, Hargita és Kovászna megye értékeinek és hagyományainak turisztikai termékként való értékesítése, valamint a Történelmi helyszínek gömbpanorámás népszerűsítése.

„Évről évre egyre nagyobb szeletét sikerül bemutatni Székelyföldnek az országos, valamint a regionális turisztikai vásárokon és kiállításokon. 2013 a székelyföldi turizmus népszerűsítésének éve kell hogy legyen, ugyanis Hargita Megye Tanácsa erre irányuló pályázatainak legtöbb tevékenysége idén zajlik. Így már ebben a hónapban Brassóban és Kolozsváron is népszerűsítjük a helyi legendákat, székely kapukat, műemlékeket, természetvédelmi területeket és egyéb turisztikai értékek" – nyilatkozta Gászpor István, a pályázatok menedzsere.szekelyek2

A Székelyföld-standot meglátogatta Maria Grapini, a kis- és középvállalkozásokért, a turizmusért, illetve az üzleti szféráért felelős tárca nélküli miniszter, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is.

Kimaradt?