A külföldi befektetőket kiakasztották Dragnea vádaskodásai

Megalapozatlanok és aggasztóak a PSD pártelnökének a multinacionális cégekkel kapcsolatos kijelentései - a Külföldi Befektetők Tanácsa (FIC) szerint egyáltalán nem tesz jót a befektetői hangulatnak, hogy Liviu Dragnea a multikat vette célba.

A PSD pártelnök kedden azt nyilatkozta, hogy a multinacionális cégek finanszírozzák a kormányellenes tüntetéseket, szabadnapot adnak dolgozóiknak a tüntetések napján, és részvételre biztatják alkalmazottaikat. Hozzátette: időnként a multinacionális cégek érdekei ütköznek a román állam érdekével. Leszögezte: mindig azért fog küzdeni, hogy az állam érdekei ne sérüljenek, és Románia erőforrásaiból az állampolgárok részesüljenek.

A megalapozatlan vádaskodások aggodalmat keltettek a FIC-ben, egyáltalán nem tesz jót a bizalomnak, amely a modern piacgazdaság alapfeltétele - közölte a külföldi befektetők romániai érdekképviseleti szervezete. Az érdekképviselet szerint ezen túlmenően Dragnea kijelentései - amelyeket nem támasztja alá semmilyen bizonyíték - nem érdemelnek szót. A FIC olyan vállalatokat képvisel, mint az Orange Románia, a Mega Image, az ING Bank Románia, a GSK Románia, a BERD. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?