„Toljuk meg!” – véget ért a Workshop műhelytábor Háromszéken

Kilencedik alkalommal szervezte meg Workshop gazdasági műhelytáborát augusztus 9–12. között a Junior Business Club egyesület, a „Toljuk meg!” mottóval.

 A tábor célkitűzései között a szakmai továbbfejlődés, a vállalkozói kultúra népszerűsítése, a résztvevők személyi fejlődése, továbbá a kapcsolati háló építése és a tapasztalatok megosztása szerepelt. Akárcsak az előző évben, a szervezők idén is a csernátoni Malomkert turisztikai központot választották a tábor helyszínéül, hiszen itt a résztvevők a mindennapi rohanástól elszigetelve élvezhették a szakmai és szabadidős tevékenységeket.

A négynapos program szakmai előadásokra és műhelymunkákra fókuszált, ebben Ficz Antal, a Fontium Training & Coaching tulajdonosa és trénere segítette a csapatokat. A három tematikára felépített program alatt az önbizalom fejlesztéssel, a kommunikációval, valamint a csapatvezetéssel foglalkoztak a részvevő táborozók.

Az előadás-sorozatot Grubisics Levente kezdte, a Sepsi rádió igazgatója, aki a szakmai pályafutásán keresztül bemutatta, hogy miként lehet kitartó egy vállalkozó. Barabás Frici, a Digital Lifestyle közösségi média ügynökség alapítója, miután hazajött Spanyolországból, itthon maradt és a trendi online marketing világában keresi a lehetőségeket. Ezen a területen rengeteg potenciál van, hiszen itthonról akármelyik országnak lehet dolgozni – tudtuk meg.

Farkas Levente marketing-tanácsadó kihangsúlyozta, hogy egy felgyorsult világban nagyon fontos a gyors és helyes döntések meghozatala. Nincs idő sokáig kísérletezni, ami nem működik, azt kell hagyni és nem szabad időt, energiát és pénzt fordítani olyasmire, ami nem működik, mert addig a konkurencia rég elhalad mellettünk vállalkozásban.

Györgyei Szabó Magdolna vezetésével egy nem mindennapi panelbeszélgetésre került sor, amelynek aktív előadója volt Puskai Melinda, az Annie Sloan termékek romániai képviselője, Gergely Orsolya, a Sapientia egyetem oktatója, továbbá Kristó Kinga, a Kristoteq CNC Solutions cég tulajdonosa. A panelbeszélgetés témája a Nő. Élet. Erő projekt bemutatása volt, valamint a női vállalkozói kultúra jelenléte társadalmunkban.

Keresztes Zsolt, a „Másfél Láb Egyesület képviselője elmesélt, hogyan veszítette el egy fél lábát, milyen akadályokkal és nehéz döntésekkel járt ez. Az élethez való hozzáállása bebizonyítja, hangsúlyozta, hogy sok minden fejben dől el, és a számunkra gondolt akadályok többnyire egyszerű kifogások.

Gheorghiță Raymond, utazó, vállalkozó, aktív önkéntes a péntek esti program vendége volt. A tábortűz melletti előadása tulajdonképpen az élettapasztalatának elmesélése volt, amely alatt az általa készített képekkel és humoros történeteivel tartotta fent az érdeklődők figyelmét.

Sebestyén Ágota, növényszobrász, a kolozsvári Vivarium Studio tulajdonosa egy tartalmas előadást tartott, ahol bemutatta cégét amely bonsaiok, geometrikus terráriumok, kaktuszok, pozsgások, mohák és különleges növények házát biztosítja, ahol minden egyedi élő alkotás arra lett tervezve, hogy hosszú életet éljen.

Sylvester Réka és Sylvester Zoltán együtt irányítja családi vállalkozását. A táborban elmesélték, hogy mi történik, amikor egy vállalkozó szellemű illetve egy kreatív ember összeházasodik. A Zamat kávézó, amelyet létrehoztak, egy társasjátékos kávézó, és azt képviseli, hogy lennie kell egy helynek, ahol a barátok találkozhatnak, játszhatnak, ugyanakkor a társasjátékok segítségével fejleszthetik képességeiket.

A szakmai programok mellett lazításra is nyílt alkalom, vízzel telt fürdődézsa és szauna várta az érdeklődőket. A csütörtöki estét Héjja Huba Ferencz, a Kékfrankos borház tulajdonosa vezette, aki a finom borokat és a borkultúra részleteit ismertette. A szabadidős programok során lehetőség volt kipróbálni a környéken kevésbé ismert Spartan akadályfutó-pályát, a mézes-pogácsa díszítést, a slacklinet, amely látványos és szórakoztató, mégis komoly koncentrációt igénylő kötélsport, a tiroli csúszópályát, valamint a salsa tánc lépéseit. A tábor vasárnapján az Ika várát látogatták meg.

A program fő támogatói a Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal, a Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság, valamint a Communitas Alapítvány.

Kapcsolódók

Kimaradt?