Összekülönbözött két miniszter: ne legyen minimálbér a magánszférában?

Csak magánvéleményt fogalmazott meg a pénzügyminiszter, amikor azt nyilatkozta, hogy el kellene törölni a minimálbért a magánszférában – jelentette ki Lia Olguța Vasilescu.

A munkaügyi tárca vezetője Eugen Teodorovici hétvégi kijelentéseit kommentálta vasárnap este az Antena3 hírtelevízióban. A pénzügyminiszter arról beszélt egy interjúban, hogy csupán a közalkalmazottak esetében kellene előírni az országos bruttó minimálbért. „A magánszférában ezt törölni kellene, mert az államnak nem szabad beavatkozni a piaci folyamatokba” – vélekedett a pénzügyminiszter.

Lia Olguța Vasilescu szerint azonban kizárt, hogy csak közszférára korlátozzák a minimálbért. A munkaügyi miniszter arra hivatkozott, hogy ilyen intézkedés nem szerepel a kormányprogramban. „Ha jól értettem, Eugen Teodorovici egy személyes véleményt fogalmazott meg” – mondta a tárcavezető.

Mint ismert, jelenleg az országos bruttó minimálbér 1900 lej Romániában. A vállalkozók arra panaszkodnak, hogy az összeg folyamatos növelése plusz terheket ró rájuk.

Kapcsolódók

Kimaradt?