Erdélyből Tibetbe, Kőrösi Csoma Sándor nyomában: 5. nap – szeptember 5.


-A A+45 009 lépéssel a hátam mögött elértem Călimănești települést, mélyen Vâlcea megyében járok már. Az éjszakát egy, magasan az Olt felé emelkedő szikla aljában töltöm, amit Szatmári Papp Károly, I. Károly román király udvari fotósa, Az Olt völgyében című festményén örökített meg.

További úti élmények helyett ma másról írok, olyasmiről, amit fontosabbnak tartok. Hetekkel indulásom előtt elkezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy valamilyen módon az utazásom révén mások hasznára legyek, maximálisan kézzel fogható módon. Szeretnék pénzt gyűjteni egy kolozsvári székhelyű civil szervezetnek, a krónikus betegségekben szenvedő gyerekekkel és fiatalokkal foglalkozó Yuppi Tábormozgalomnak. Jártam az egyik táborukban, láttam, mit jelent a résztvevőknek, jó helyre megy a pénz.

 

Ezen a linken lehet adakozni a Yuppi javára. Számomra fontos visszajelzés minden, a Yuppinak szánt adomány, megerősít abban a tudatban, hogy az utamnak van a személyemen túlmutató értelme, haszna.  (A korábbi blogbejegyzések itt olvashatók.)

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X