Ezzel a tíz módszerrel növelheti libidóját

A férfiak naponta 388-szor, a nők pedig 140-szer gondolnak a szexre, legalábbis a kutatók szerint. Sokan mégis hamar elveszítik a szex iránti érdeklődést. A The Sun egy korábbi cikkben összegyűjtött tíz libidónövelő módszert, amellyel férfiak és nők egyaránt tehetnek azért, hogy újra forrók legyenek az éjszakák.

A stressz, a testkép és a hormonok mind-mind befolyásolják szexuális életünket. Ha a nemi vágy csökkenne, érdemes néhány trükköt bevetni. 

Nőknek

Óvatosan a fogamzásgátlókkal

Ironikus módon a fogamzásgátló tabletták csökkentik a nemi vágyat. A szintetikus ösztrogének növelik az SHBG (szexuál hormonkötő fehérje) szintjét, amely alacsony libidóhoz vezet. A probléma kiküszöbölése érdekében használhatunk progesztogén alapú fogamzásgátlókat, vagy kipróbálhatunk nem hormon alapú, terhességmegelőző módszereket (óvszert).

Több énidő

A Southampton-i Egyetem tanulmánya szerint egy év után csökken a kapcsolatokban a szex iránti érdeklődés. Lyn Smith párkapcsolati szakember szerint ennek egyik lehetséges oka, hogy kialakul „nekünk és nekik” elképzelés. Szakértők szerint a függetlenség növeli a szexuális vágyat, mivel magabiztossá tesz, ezért heti egy estét ajánlott különtölteni a párunktól. Ilyenkor találkozhatunk a barátnőkkel, hódolhatunk a hobbinknak, vagy tarthatunk egy otthoni wellnesszt.

Veszélyes a stressz

A stressz képes megölni a nemi vágyat, márcsak ezért is fontos minél inkább lecsökkenteni az életünkben. Kipróbálhatunk adaptogén gyógynövény alapú készítményt, amely segít a stressz és a fáradtság csökkentésében.


D-vitamin

Az alacsony libidó oka lehet a D-vitamin-hiány, ezért télen érdemes étrendkiegészítőkkel pótolni, nyáron pedig igyekezzünk minél több időt tartózkodni a szabadban.

Csókolózzunk

Kutatók kiderítették, hogy a férfiak nyálában lévő tesztoszteron növeli a nők libidóját, ezért is érdemes minél gyakrabban csókolózni. 

Férfiaknak

Kevesebb edzés

Bár a mérsékelt testmozgás serkenti a nemi vágyat, kutatók kiderítették, hogy a túl sok sport rossz hatással van a libidóra, mivel csökkenti a tesztoszteronszintet. Szakértők arra még keresik a választ, mi számít túl sok testmozgásnak a nemi vágyra nézve.

Több házimunka

Ahogy korábbi cikkünkben is beszámoltunk róla, egy kutatás szerint gyakrabban szexelnek és elégedettebbek szexuális életükkel azok a párok, ahol a férfiak kiveszik a részüket a házimunkából. 

Macagyökér

A macagyökér Peruban ismert vágyfokozónak számít, ezért érdemes beszerezni, ha felpezsdítenénk szexuális életünket. Az afrodiziákum energialöketet ad a szervezetnek, növeli az állóképességet, javítja a spermiumok minőségét és mennyiségét egyaránt. 

Kevesebb önkielégítés

Az önkielégítés az egyik leggyakoribb oka a férfiak alacsony libidójának. Szakértők szerint minél gyakoribb az önkielégítés, a férfiak annál kevésbé kiváncsiak partnerükre. 

Le a cukorral

Korábbi cikkünkben is beszámoltunk arról, hogyan hat a cukor a szexuális életre. A nem megfelelő inzulinszint következtében csökken a tesztoszteronszint, emiatt alacsony lesz a libidó. Igyekezzünk tehát mellőzni a hozzáadott cukrokat és fogyasszunk egészséges ételeket.  

Kapcsolódók

Kimaradt?