Így készítsen kávés testradírt

A kávé sokak számára életmentő lehet, hiszen segít megőrizni éberségünket. Azt viszont kevesen tudják, hogy otthonunkban vagy éppen a szépségápolásban is kiválóan használható. Most egy kávés testradír elkészítését ajánljuk.

Ha rendszeres kávéfogyasztók vagyunk, akkor nem lesz nehéz összeszedni a kávés testradír fő alapanyagát, de a többi hozzávalói is könnyedén beszerezhető.

Hozzávalók:

  • fél bögre darált kávé
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • negyed bögre cukor
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • negyed bögre felolvasztott kókuszolaj

Az elkészítése igencsak egyszerű, csupán össze kell keverni a hozzávalókat. Ha nincs otthon kókuszolaj, nyugodtan használhatunk olívaolajat is.

A testradírok rendszeres használata nagyon fontos, hiszen így puhább és szebb bőrünk lehet. A kávé és cukor szemcséinek köszönhetően a keverék leradírozza az elhalt hámsejteket, a koffein, a gyömbér és fahéj serkenti a vérkeringést és simává teszik a bőrt, a kókuszolaj fertőtlenít és hidratál.

A kávés testradírt akár hetente két-három alkalommal is alkalmazhatjuk. Ajánlott zuhanyzás előtt használni: dörzsöljük át a testünket (az arc kivételével) a testradírral, hagyjuk hatni legalább öt percig, majd alaposan öblítsük le. Az eredmény pihe-puha bőr.

Kimaradt?