Csökkentik az allergiás tüneteket a megelőző kezelések

A megelőző kezelések csökkentik az allergiás tüneteket, a szemészeti tünetek ellen érdemes már az allergiát kiváltó növény virágzása előtt egy héttel szemcseppet használni – mondta el a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának tudományos igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Németh János hozzátette, ha tudjuk, hogy mire vagyunk allergiásak, akkor azt a lehetőségekhez mérten kerülni kell. A tüneteket pedig gyakori szemmosással és szemcsepp használatával lehet enyhíteni. Az allergiás kötőhártya-gyulladás először nátha, tüsszögés formájában jelentkezik, majd a szem fokozatosan kivörösödik és viszketni kezd, a legrosszabb esetben használni sem tudják a szemüket az allergiások – mondta.

A belső kötőhártya gyulladása gyerekeknél jelentkezik. Nehezen lehet észrevenni, mert nem vörösödik és nem is viszket a szem, a belső kötőhártya viszont megvastagodik, emiatt nehezen nyitja ki a gyermek a szemét. A szakember tájékoztatása szerint ezek kezelésére a mellékhatások miatt csak ritkán és rövid ideig alkalmaznak szteroidos anyagokat, inkább erős gyulladáscsökkentővel kezelik a betegeket.

Kapcsolódók

Kimaradt?