Az ilyen testalkatú embereknek van a legtöbb szexpartnere

A kaliforniai Chapman egyetem kutatói  korábban kimutattak néhány összefüggést a szexpartnerek száma és a testsúly, illetve a magasság között. Bár a testalkatunk nem befolyásolja egyértelműen partnereink számát, érdekes a kutatás eredménye.

60 058 amerikai férfit és nőt kérdeztek arról közvéleménykutatás során, hány emberrel létesítettek szexuális kapcsolatot. Átlagos nyolc partnert vallottak be a 30 és 44 év közötti válaszadók. A férfiak 58 százalékának és a nők 56 százalékának több, mint 5 nemi kapcsolata volt. A férfiak 29 százalékának és a nők 23 százalékának pedig több, mint 14 szexpartnere volt.

Szakértők az adatokat elemezve arra jutottak, hogy a magas férfiaknak átlagosan több szexpartnere volt, mint a közepes magasságúaknak és az alacsonyaknak. A testtömegindexet illetően pedig kimutatták, hogy a túlsúlyos és a normális testalkatú férfiaknak több nemi kapcsolata volt, mint a soványaknak.

A nőknél hasonló a helyzet: a soványaknak lényegesen kevesebb szexpartnerük volt, mint a túlsúlyosaknak és a normál testalkatúaknak. Érdekes összevetni a kutatás eredményeit a mai kor által kikiáltott ideális női alakkal. 

Kapcsolódók

Kimaradt?