Három saláta, amit meg kell kóstolnia

A tavasz beköszöntével egyre inkább a természetbe vágyunk. Ugyanúgy ilyenkor szervezetünk is igényli a friss zöldségeket, amivel feltöltheti vitamintartalékait. Ezért olyan salátákat válogattunk össze, amelyek egészségesek és finomak is.

A saláták elkészítése általában egyszerü feladat: aprítsuk fel a hozzávalókat, készítsünk egy öntetet, keverjük össze az alapanyagokkal, hagyjuk kicsit összeérni az ízeket, majd fogyasszuk el. Kezdő konyhatündérek is könnyedén kipróbálhatják a recepteket.

Medvehagyma saláta

Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma, fél darab jégsaláta, 4 közepes szár szárzeller, 1 kis sárgarépa, 2 kis retek, 2 szál újhagyma, fél darab kígyóuborka, 2 ek olívaolaj, só.

Elkészítés. A zöldségeket aprítsuk fel, majd a keveréket sózzuk, öntsük rá az olívaolajat, forgassuk össze és már fogyaszthatjuk is.

Édes-savanyú saláta 

Hozzávalók: 1 közepes db fejessaláta, 2 nagy paradicsom, 2 kis sárgarépa, 15 dkg olajbogyó, 10 dkg feta sajt, 2 ek olívaolaj, 2 ek méz, 2 ek almaecet, 2 ek víz.

Elkészítés. A sárgarépákat reszeljük le, a fejessalátát tépkedjük apró darabokra, a paradicsomot és a sajtot daraboljuk fel. Az olivaolajat, mézet, almaecetet és vizet keverjük össze, majd adjuk hozzá a salátához. A keveréket egészítsük ki a lecsepegtetett olívabogyóval, forgassuk össze a salátát, pihentessük kicsit, majd fogyasszuk jó étvággyal.

Orientális saláta

Hozzávalók: 200 g rukkola, 150 g madársaláta, 150 g római saláta, 100 g ananász, 100 g kékszőlő, 100 g sárgadinnye, 20 g kesudió, 20 g tökmag, 20 g napraforgómag, 3 ek szezámmag, 2 ek almaecet, 3 ek szezámolaj, 3 ek szójaszósz, 1 ek méz

Elkészítés. A gyümölcsöket kockára vágjuk, összekeverjük a salátákkal és a magvakkal – a szezámmag kivételével. Készítsük el a salátaöntetet: keverjük össze az olajat, a mézzel, az ecettel, a szójaszósszal és a szezámmaggal. Az öntetet adjuk a salátához és készen is van.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?