A Versace divatház lemond a szőrméről

„Szőrme? Nem akarom, hogy állatokat öljenek meg a divat miatt. Nem tartom helyénvalónak” – jelentette ki Donatella Versace, a divatmárkát alapító Gianni Versace húga a The Economist 1843 magazinnak adott interjúban.

Az 1843 kiemeli, hogy a haute couture márka történetében ez egy radikális változás tekintve, hogy a márka weboldalán még mindig árulják az állatszőrméből készült darabokat. Korábban a Versace elutasította, hogy csatlakozik azokhoz a márkákhoz, mint az  Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Ralph Lauren vagy a Gucci, akik lemondtak az állatbunda használatáról.

A divatházat korábban élesen kritizálták állatvédő szervezetek amiért nyestkutya és vidramenyét (nyérc) bundájából készít ruhákat. A Humane Society International (HSI) például a prémkereskedelem megszüntetéséért kampányol világszerte.

„A Versace egy nagy befolyással bíró márka, mely egyet jelent a tulzó csillogással. A döntés, mely szerint véget vet az állatbundák használatának azt mutatja, hogy az együttérzés soha nem volt még ennyire divatos” – mondta Claire Bass a HSI nagy-britanniai ügyvezető igazgatója. A Nemzetközi Szőrmeszövetség csalódottságát fejezte ki: a nagy divatházak többsége úgyanúgy használni fogja a szőrmét, hiszen „egy természetes termékről van szó, amelyet felelős módon állítanak elő".

Az Agerpres szerint a divatház milánói székhelyét nem lehetett elérni ez ügyben. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?