Ezért ne aludjon vizes hajjal

Ha vizes hajjal fekszünk le aludni, akkor életünk során több mint 218 ezer órát alszunk baktériumok társaságában – derül ki a Lifehack cikkéből. Emellett hajunkat is roncsoljuk, hiszen a hajszálak vizesen a legsérülékenyebbek.

Ha hosszú és dús hajkoronával rendelkezünk, a hajmosás általában nem ötperces elfoglaltságot jelent különösen, ha ápolt, szép frizurát szeretnénk. A hajpakolás, sampon, balzsam használata és ezek megfelelő kiöblítése után nem csoda, ha nincs kedvünk a hosszas szárításhoz, hanem legszívesebben ágyba bújnánk. Szakértők szerint inkább ne tegye.

Bár az tény, hogy a gyakori hajszárítás, mivel magas hőfokon történik, roncsolja a hajszálakat, de még mindig jobb megoldás, mintha vizes hajjal bújnánk ágyba. A haj vizesen sérülékeny és törékeny, emiatt is érdemes inkább megszárítani.

Egészségügyi hatásai is lehetnek, ha vizes hajjal alszunk, ugyanis a nedvesség beszivárog a párnába, így gyorsan elszaporodnak ott a baktériumok. Emiatt könnyebben megfázhatunk, elkaphatunk fertőzéseket, illetve a bőrünknek és hajunknak sem tesz jót.

Ha csak havonta egy-két alkalommal alszunk vizes hajjal, az 75 éves korunkra 218 ezer órát jelent, mialatt baktériumoktól hemzsegő párnán aludtunk. Mi a megoldás? Mossunk reggel hajat, és ha nem sietünk sehova, nyugodtan hagyjuk megszáradni magától. Továbbá fürdés előtt tegyük jól látható helyre a hajszárítót, így a kádból kilépve talán nehezebben hagyjuk ki a hajszárítást. Ha ez sem válna be legalább tisztítsuk gyakran párnáinkat.  

Címlapfotó: divany.hu

Kapcsolódók

Kimaradt?