A pizza egészségesebb reggelire, mint a gabonapehely

Egészséges reggeli – bizonyára hamarabb jut eszünkbe erről egy szendvics, pirítós, müzli vagy gabonapehely, és csak a legritkább esetben a pizza. Nos, a The Daily Mealnek nyilatkozó dietetikus meglepő kijelentést tett ezzel kapcsolatban.

Chelsey Amer dietetikus szerint egy átlagos szelet pizza és egy tálnyi gabonapehely tejjel, közel ugyanannyi kalóriát tartalmaz, ráadásul a két étel közül a pizza az egészségesebb választás reggelire.

„A pizzában sokkal nagyobb mennyiségű fehérje van, szénhidrátot is tartalmaz, jó esetben zöldségek is vannak a feltétben, így az étel eltelít és fokozza a jóllakottságot egész délelőtt” – véli a szakember. Hozzátette: nagyon sok gabonapehely hozzáadott cukrot tartalmaz, így ha ilyet fogyasztunk, a cukor „lerohanja” a szervezetünket, ez a pizza esetében nem történik meg.

Chelsey Amer felhívta a figyelmet arra, hogy a pizza nem kimondottan egészséges étel, a gabonapelyhekkel összehasonlítva azonban még mindig jobb választásnak bizonyul, ha egészséges reggelit fogyasztanánk.

Kapcsolódók

Kimaradt?