Így készül a kézműves csoki Csíkszentimrén (VIDEÓ)

Házi termesztésű málnával, eperrel és berkenyével díszített és ízesített kézműves csokik készülnek a csíkszentimrei Fazakas Szilárd kis műhelyében.

A hatféle táblás csokit és bonbonokat egyedül készíti a fiatalember. Önti, díszíti gyümölccsel, fagyasztja, fóliázza, csomagolja. A készítés élvezet, annál is inkább, hogy az elrontott darabokat meg lehet enni – viccelődik.

Az értékesítés a keményebb dió, hiszen egy kézműves termék mindig többe kerül, mint egy bevásárlóközpontban található, gyártósori termék. A szentimrei fiatalember azonban kreatív ötletekkel próbál bekerülni a piacra és megmaradni termékével. Ajándékboltokba, virágüzletekbe, kávézókba kerülnek termékei. Oda, ahol értékelni tudják a különleges ízeket és nem a mennyiségért vásárolnak.

Emellett műhelyében látogatókat is fogad, akik meg is kóstolhatják a frissen készült csokit. Az érdeklődés – amikor épp nincs járvány – nagy. Hiszen mindenki szereti a csokoládét, és mindenki kíváncsi arra, hogy hogyan is készül az édességek slágere.

Kapcsolódók

Kimaradt?