Összeállították a halálos szakmák listáját: ezek a legveszélyesebb munkahelyek

Az Egyesült Államokban készített felmérés számos statisztikai adatot figyelembe véve rámutatott, melyek azok a szakterületek, amik a legtöbb halálesettel járnak. A femcafe.hu portál összegezte a felmérés eredményeit: a favágók és rendőrök mellett az építőiparban dolgozók is életüket kockáztatják . 

  • Pilóta: a légi közlekedés charterjáratai és a légimentők vezetői közül többen haltak meg, mint az utasszállító gépek sofőrjei.
  • Rendőrök és katonák: a rendőrök hasonló fizikai és lelki dolgokat élhetnek meg, mint a katonák, hiszen munkájuk során előfordulhat, hogy balesetben, tervezett támadásban vagy egy bevetés során a véletlen folytán veszítik életüket.
  • Tűzoltók: egy korábbi felmérés szerint a tűzoltók 31 százaléka halt meg munka közben, és több ezren közülük elszenvedtek súlyos vagy kevésbé súlyos sérüléseket. A leggyakoribb okok között szerepel a túlterhelés, az esések, az elcsúszások, illetve a műszaki és a felszerelési hibák.
  • Építőmunkások: a magasságnak, az időjárási viszontagságoknak, az őket tartó gépeknek, eszközöknek köszönhetően igen veszélyes a munkavégzésük. Szinte minden héten előfordul, hogy egy építőmunkás életét veszíti, mert lezuhan, vagy ráesik, esetleg betemeti valami.
  • Favágók: egy apró hiba súlyos sérüléseket eredményezhet, ráadásul a fizetésük sem túl magas.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?