A lelki problémákat a test is jelzi: így figyelmeztet a torok, a szem, a hát, a kar, a gyomor és a láb

Az érzelmek intenzitása befolyásolja a testi funkciókat: megváltoztatja a tudatot, a testet és a lelket egyaránt. A szakítás gyomorbarúgó vagy a szerelem pillangókat repítő érzése mind-mind hatalmas energiával söpör végig a szervezeten, és nem tűnik el nyomok nélkül. Szomorúság, frusztrációk, elfojtások esetén is jelentkeznek érthetetlen tünetek a testben. A femcafe.hu portál összegyűjtötte, hogy melyik érzelem, milyen testrésznél okozhat fennakadásokat vagy változásokat.

A test jobb oldala a nőiességet, a bal pedig a férfiasságot takarja. A torokproblémák legtöbbször a félelmet, rugalmatlanságot, önfejűséget jelenítik meg. Elkeseredésnél, hibáztatásnál a nyaki csigolyákkal lehet probléma, elfojtott dühnél az arc és a fogak jeleznek, ha pedig az ember fél meglátni valamit, akkor jönnek a szembetegségek.

A vállakon a terhet és a túlterhelést tapasztalhatja, a mellkason a szomorúságot és bánatot. A felkarnál jellemzően a haragnál, megcsalásnál, csalódás okozásánál jelennek meg tünetek. A gyomor tájékára az elutasítás, tehetetlenség, félelem és gyengeség a jellemző.

A derékfájdalom a bizonytalanság jelképe, az alhas a düh és tombolás területe, a combok a merevséget rejtik magukban, míg a térd az ego és a dac elhatalmasodását jelzi. A lábszárnál megjelenik a bűnösség, a sarok és a lábfej az önbírálat és szintén a félelem "melegágya". 
 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?