Fényes parkettát szeretne? Használjon fogkrémet a vegyszerek helyett

A parketta egy idő után megkopik, és gyakran a víz sem kíméli felületét: a felmosások következtében foltok kerülhetnek rá. A padló kijavítása nagy költséggel jár, az otthonokesmegoldasok.hu portál azonban megtalálta azt a trükköt, amely olcsó és hatékony is egyben, ha a parketta csillogása a cél.

Köztudott, hogy a fogkrém fehérebbé, csillogóbbá teszi a fogakat, ám azt kevesen tudják, hogy látható ereményeket ér el a padlón is: a megkopott részeket kifényesíti, ezáltal a padló újra olyan lesz, mint újkorában. A fényesítéshez elegendő a fürdőszobában lévő fogkrém és egy mikroszálas rongy. Utóbbira nyomjon némi fogkrémet, majd a parketta kopott részén kenje szét. Nagyon fontos, hogy addig dörzsölje a gélt a ronggyal, amíg az maradéktalanul el nem tűnik.

Amennyiben ez a módszer nem elegendő, akkor egy kis csiszolásra is szüksége lesz. Ehhez kelleni fog egy 1000-es szemcseméretű csiszolópapír, amivel óvatosan átcsiszolhatja az érintett területet, ügyelve arra, hogy ne fejtsen ki túl nagy erőt, nehogy kárt tegyen a parkettában. Ezt követően színtelen lakkal vagy átlátszó körömlakkal is bekenhető a felcsiszolt rész.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?