Hamburgerre vágyik? Így készítse el házilag

A hamburger házilag könnyűszerrel elkészíthető, akkor is, ha különleges szósszal szeretné fogyasztani az arra éhező. A femcafe.hu portál receptje egyszerű elkészítési módot mutat be, a szószt pedig az őszi időszakhoz igazítja.

Az almaszószos hamburgerhez nem szükséges egyéb, mint 30 dkg darált marhahús, 30 dkg darált sertéshús, 5 dkg parmezán sajt, 5 dkg trappista sajt,1 fej vöröshagyma, fél kk mustár, fél ek só, fél kk bors éd olaj. A szósz 8 darabb almából készül, amelyhez 2,5 dl tejszín, 1,5 dl száraz fehérbor, 1 ek méz, 1 kk étkezési keményítő, só és bors szükséges.

Elkészítés:

  • A kétféle darált húst a sóval és a borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a lereszelt vöröshagymát, majd az egészet összedolgozzuk a mustárral, a reszelt parmezánnal, valamint a kis kockákra vágott trappistával.
  • A masszából nedves kézzel tetszőleges vastagságú húspogácsát formázunk, végül grillserpenyőben kevés olajon a pogácsák mindkét oldalát többször megforgatva 10-12 perc alatt megsütjük, közben kevés olajjal kenegetjük.
  • Miután megsültek, egy tányérra szedjük és melegen tartjuk őket.
  • A szószhoz az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd egy serpenyőben mézet karamellizálunk. Rádobjuk az almákat, és pár percig pirítjuk, aztán felöntjük a fehérborral, amiben puhára pároljuk a gyümölcsöt.
  • Miután elkészült, a bort leöntjük róla, az almát pedig összeforraljuk a keményítővel elkevert tejszínnel, egy csipet sóval és kevés őrölt borssal.
     

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?