Mutatjuk, hogyan kell helyesen hajat mosni

A hajmosás végtelenül egyszerű feladatnak tűnik, az emberek nagy része mégis hajlamos helytelenül elvégezni ezt a teendőt. Mivel legtöbben rosszul ítélik meg hajuk típusát, és nem megfelelő terméket használnak,  kárt tesznek hajukban és fejbőrükben egyaránt. Emellett az is gond, hogy a többség hajmosáskor összekeveri a sorrendet, és hibásan használja a termékeket. A femcafe.hu portál rámutatott a lépésekre.

A többség a hajmosást a samponnal kezdi: általában kétszer, alaposan átmossa haját a termékkel, majd kiöblíti azt, és ezt követően balzsamot ken a hajára. Pár perc elteltével ezt is kimossa. A rutin voltaképpen arra szolgál, hogy szárítás előtt könnyebben kifésülhetővé váljon a haj a balzsamozásnak köszönhetően.

Bár praktikus, a gyakorlat téves, ugyanis a helyes hajmosás balzsamozással kezdődik: még a samponozás előtt fel kell vinni a terméket a hajra, és annak kiöblítése után jöhet a samponos hajmosás. Ennek az az oka, hogy a samponban lévő anyagok megsérthetik a fejbőrt és árthatnak a hajszálaknak. De a balzsam, amely védőréteget képez a szálak körül, megóvja a fejtetőt.


 

Kapcsolódók

Kimaradt?