Ezért ne vigye magával telefonját a mosdóba

Az emberek többsége napközben nem bír elszakadni a mobiltelefonjától: míg egyesek a munkájuk miatt tartják kezükben, addig akadnak olyanok, akiket függőségük kényszerít a telefonozásra, ezért sokan még a mosdóba is magukkal viszik az eszközt. A femcafe.hu portál 4 olyan tényt gyűjtött össze, amely alátámasztja, miért hátrányos egészségügyi szempontból, ha még a mosdóba sem jár kütyü nélkül az ember.

Baktériumok táptalaja

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a telefonok piszkosabbak, mint maga a WC-ülőke, ami már önmagában is elég undorító tény. A középiskolás gyerekek részvételével készült vizsgálat során kiderült, hogy a mobilokat kólibaktérium (rövidebben E. coli) borítja. Ez a káros kórokozó olyan bélproblémákhoz köthető, mint az ételmérgezés, de nem ez az egyetlen rossz bacilus, amely összeszedhető a fürdőszobából.

Nagyobb az esély az aranyérre

A toaletten történő mobilozás ritkább következménye lehet az aranyér kialakulása is. Ez valószínűleg a WC-n töltött idővel kapcsolható össze, amikor bizonyos ideig nyomás nehezedik a szervekre, az aranyér is könnyebben alakul ki. Bár további kutatásokra van szükség ennek a kapcsolatnak az igazolásához, tény, hogy az aranyérrel kapcsolatos panaszok nőttek az okostelefonok bevezetése óta.

Elvonja a figyelmet a fontos gondolatokról

A mobiltelefonok valójában megszakítják koncentrációt és a gondolkodás menetét is megzavarják, korlátozzák a probléma kezelésének képességét, még akkor is, ha nincsenek használatban, vagy ha ki vannak kapcsolva. Az elme számára elengedhetetlen az idő, amelyet nem zavar meg a telefonnal való babrálás. 

A medencefenék diszfunkcióját okozhatja

Ha hosszabb időt tölt a WC-n, és közben mobilozik, ez problémákat jelenthet az izmok számára. Különösen olyan szervek "károsodhatnak", mint a bél, a hólyag és a hüvely, mert a medencefenék izma hosszútávon már nem lesz elég erős ahhoz, hogy "támogassa" őket. Ez részben a WC-n ülve megszokott testtartásnak köszönhető.

Kapcsolódók

Kimaradt?