Reggeli előtt vagy után kávézik? A kutatók rájöttek, mikor érdemes

Sokaknak addig nem kezdődik el a nap, amíg el nem fogyasztják a reggeli első kávéjukat. A Bathi Egyetem kutatói szerint azonban nem mindegy, hogy a nap első étkezése előtt vagy után kapja meg a szervezet a koffeinlöketet, írja a femcafe.hu portál.

A kutatók a kávézás egészségre gyakorolt hatásait vizsgálták, kíváncsiak voltak arra, hogyan hat a kávé a szervezetre rögtön ébredés után, illetve akkor, ha egy személy táplálkozás után fogyasztja a nedűt. Az alanyokat nyugodt és zaklatott alvás után is vizsgálták.

A kutatásban részt vevő James Betts professzor a Mirrornak elmondta, hogy bár az emberek felének ébredés után rögtön a konyhába vezet az útja, hogy kávéval indítsa a napját, a tanulmány szerint a reggeli étkezés előtt, éhgyomorra elfogyasztott kávé negatívan befolyásolja az anyagcserét és a vércukorszint szabályozását.

Ez kiemelten igaz, egy forgolódással teli, álmatlan, zavart éjszaka után, amikor az illető nem tudja megfelelő mértékben kipihenni magát.
Jó hír, hogy könnyen kiküszöbölhető a reggeli, egészségre gyakorolt ártalom: csupán annyit kell tenni, hogy kávézás előtt először eszik valamit az ember.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?