Így ápolja bőrét, ha naphosszat maszkot visel

Napi több órás maszkviselés után a szokásosnál jobban szükséges figyelni az arcbőr egészségére. A maszk ugyanis 8-10 órán keresztül bőven okozhat az arcon irritációt, bőrpírt, horzsolásokat, aknét, ezek pedig csak a megfelelő bőrápolási rutinnal ellensúlyozhatók – írja az nlc.hu portál.

  • Fontos az arcmosás

Maszkviselés előtt és után is mindig alaposan meg kell mosni az arcot tiszta vízzel, majd lehetőleg valamilyen illatanyag mentes és nem komedogén arctisztító készítménnyel lepucolni. Ha kimondottan hajlamos az aknéra, érdemes használni szalicilsavas arclemosót a faggyú kordában tartása és a pattanások megelőzése érdekében.

  • Muszáj hidratálni

Az arcbőr hidratálása eleve nagyon fontos, maszkviselés mellett pedig különösképpen az. Az arctisztítást követően érdemes bekenni az arcot hidratáló krémmel. A legideálisabbak e célra a hialuronsavat tartalmazó készítmények. Ez az összetevő ugyanis kiváló vízmegkötő, saját súlyának akár ezerszeresét is képes megkötni, mellette nyugtató hatású.

  • Szükséges kezelni az irritációt

Ha a maszk eltávolítását követően irritációt, kiütéseket tapasztal bőrén, akkor a tisztítás után, a hidratáló krémen felül használjon gyulladáscsökkentő összetevőket, például niacinamidot vagy azelainsavat tartalmazó bőrápolót is.

  • Ne sminkeljen a maszk alá

A maszk alatt ne viseljen alapozót, púdert, korrektort vagy bármilyen egyéb sminket. Egyrészt felesleges, másrészt ezek a kencék maszkviselés közben még inkább eltömíthetik a pórusokat, amik mitesszerek, pattanások kialakulásához vezethetnek. Ha nem érzi jól magát teljesen smink nélkül, viseljen szemsminket.

Kapcsolódók

Kimaradt?