Ezek a gyakorlatok nemcsak a hasizmot erősítik, hanem az emésztést is serkentik

A runnersworld.hu portál 5 olyan jógagyakorlatot gyűjtött össze, amely a hasizmokra és az emésztésre is kedvező hatással van. A feladat csupán annyi, hogy 50 másodpercig kell végezni egy-egy gyakorlatot, majd 10 másodperc pihenés után jöhet is a következő gyakorlat. Ezekből a mozgásformákból 2-3 kör könnyűszerrel elvégezhető.

Alkartámaszos plank csípőfordítással

Plank pozícióba helyezkedést követően a tenyerek helyett az alkaron szükséges támaszkodni. A hasat tanácsos behúzni, a csípőt kissé magunk alá billenteni.Fontos, hogy a lábujjakon támaszkodjon a gyakorlatvégző, aki lassan kezdi forgatni a csípőjét jobbra, majd visszatér plank pózba, és ezt követően balra is mozgatja csípőjét, majd ismét kiindulóhelyzetbe helyezkedik.

Plank alkartámaszba és vissza

A klasszikus plank pózba való helyezkedés után előbb a jobb, majd a bal könyököt szükséges leengedni, miközben kissé alkartámaszos plank pózban tartja magát a gyakorlatozó. 10 jobbkezes indítás után tanácsos úgy is elvégezni a gyakorlatot, hogy bal kézzel indít a jógázó.

Lefelé néző kutyapózból térdhúzás

Lefele néző kutyapózba helyezkedés után a bal lábat szükséges magasra emelni, miközben a testsúlyt lassan előre helyezi a gyakorlatozó. A bal lábat elkezdi maga alá húzni, és megérinteni bal térddel a jobb könyököt, majd lassan visszanyomja a lábát a kiinduló helyzetbe, és megismétli a másik oldallal.

Csónak póz

Kőkemény gyakorlat, ami nem csak a hasizmokat edzi nagyon intenzíven, de az emésztést kifejezetten serkenti. Ülve, behajlított lábakkal, talajon levő talpakkal, láb mellett tartott karokkal szükséges elhelyezkedni, majd annyira legördülni a talajra, hogy az egész test 45 fokos szöget zárjon be. Ha sikerül, kinyújthatók a lábak is, de közben végig behúzva kell tartani a hasizmokat. A lábakat össze kell zárni, a tenyereket lefele nézve tartani, és nyújtózkodni velük párhuzamosan a talaj fölött. 

Csónak póz törzsfordítással

Ismét csónak pózba szükséges helyezkedni, és nehezítésként kis kézisúlyokat is magához vehet a jógázó. Ennél a gyakorlatnál hajlított láb helyett nyújtott lábbal kell dolgozni, és ajánlott lassan fordítani a felsőtestet jobbra, aztán balra. Súly nélkül minden alkalommal a talajra szükséges érinteni a kezet. 

(Nyitókép forrása: pexels.com)

Kapcsolódók

Kimaradt?