Verejték, izgalom, örömkönnyek – tizennegyedik alkalommal szervezték meg a Kárpáti Kalandversenyt

Nyolc erdélyi csapat mérettetett meg az Outward Bound Romania és az EKE Marosvásárhely együttmáködésében szervezett 14. Kárpáti Kalandversenyen, amely a járványhelyzet biztonsági protokolljának betartásával sikeresen zárult. Augusztus 7. és 9. között a Szováta és a Bözödújfalusi-tó közötti szakaszon szervezték a mérkőzést – tájékoztattak a szervezők.

Kiss Emőke programfelelős elmondta, újdonságnak számít, hogy idén csak hazai csapatok szerepeltek, illetve a verseny történetében először, minden csapat befejezte a 30 órás szintidő előtt a túrázásból, tutajépítésből, evezésből, hegyi kerékpározásból és rappelezésből álló 85 km-es távot.

Elsőként a VSK SZÉKELYUDVARHELY nevezetű csapat végzett, Imre Judit, Jére Levente, Kacsó Zoltán és Karamán Zsolt képviseletében, akiknek 13 óra 23 perc alatt sikerült teljesíteniük a versenytávot. Második díjban részesült a 7,5 m elnevezésű csapat, amelynek tagja volt Bálint Hajnal Noémi, Butiurca Sándor, Gál Gergely Marosvásárhelyről  és Mihály Péter Kézdivásárhelyről, ők 14 óra 53 perccel fejezték be a versenyt. Harmadiknak futott be a kolozsvári Făgetul Clujului – Valea Morii csapat 16 óra 50 perccel. A csapatot Irina Coliban, Mihai Octavian Bogdan, Andrei Cătălin és Iurcu Dumitru képviselte.

Óriási izgalomra adott okott a szervezők és a többi csapat körében, hogy  az utolsó két befutó mindössze 6 perccel a szintidő lejárta előtt ért át a célvonalon – közölték a szervezők, hozzáfűzve, hogy voltak olyan csapatok, amelyeknek tagjai arról számoltak be, hogy a tájékozódás jelentette számukra a legnehezebb kihívást: többször is eltévedtek, ezért mintegy 50 km-rel többet tettek meg az eredeti távnál. Volt olyan csapat is, ahol az egyik csapattagot már az első ellenőrző ponttól kezdődően izomgörcs kísért, de ennek ellenére sem adták fel a küzdelmet. Két csapat már a startvonalon eldöntötte, hogy nem versenyként, hanem családi kalandként fogja megélni  az eseményt, ezért segítve egymást végig együtt küzdöttek meg a kihívásokkal.

Volt olyan csapat is, akik számára a tutajépítés és a tavon való átkelés okozta a legnagyobb fejtörést. Irina Coliban a  Făgetul Clujului – Valea Morii csapat tagja mindezt azzal magyarázta, hogy „amikor egy helyben evezel, és úgy érzed hogy semmit nem haladsz, és még a tulsó partot sem látod... akkor van az a pont, amikor megtörsz. Nem tart ez az állapot sokáig, mert egy csapat része vagy, és nem engedik hogy feladd! Egész versenyidő alatt biztattuk egymás, így sikerült a III. helyen végeznünk.” 

Az ünnepélyes díjátadón,  amelyet felfokozott érzelmi állapot kísért,  a résztvevők és a szervezők szemtanúi lehettek  egy lánykérésnek is, ugyanis a kolozsvári csapat egyik férfi tagja megkérte szíve választottjának kezét. A hölgy természetesen igennel válaszolt, így mindenki számára kalandosan zárult a verseny. A szervezők elmondták, jövőre különleges kiadással készülnek, hisz a 2001-ben útjára induló Kárpáti Kalandverseny 15. alkalommal kerül majd megrendezésre, a 20. születésnapját ünnepelve.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?