Hogyan spóroljunk? 7+1 energiatakarékossági tipp

Ki ne szeretne spórolni? Mindannyian örülünk annak, ha a hónap végén nem kong üresen a pénztárcánk, hanem sikerül megtakarítanunk valamennyi pénzt. Ha pedig nemcsak pénzt, de energiát, vizet is megtakarítunk, azzal a környezetünknek is jót teszünk. Március 6. az energiatakarékosság világnapja, jó alkalom arra, hogy elkezdjünk néhány egyszerű, de hatékony, a környezetet is védő szokást.

  1. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a legtöbbet azzal spórolunk, ha tudatosan vásárolunk és leszokunk az impulzív vásárlásokról. Persze, nem arról van szó, hogy ha munkából hazafelé menet eszünkbe jut, hogy nincs otthon kenyér, ne vegyük meg, de figyeljünk arra, hogy fölösleges termékek ne kerüljenek a kosarunkba.
  2. Felejtsük el a stand by üzemmódot! Ha egy készüléket nem használunk, egyszerűen kapcsoljuk ki, húzzuk ki a konnektorból, ezzel áramot spórolhatunk.
  3. Sütés közben ne nyitogassuk feleslegesen sütőajtót, mert ilyenkor nagy a hőveszteség.
  4. Azzal is spórolhatunk, ha a mosógépbe a megfelelő mennyiségű ruhát pakoljuk. A féladagnyi mosással pazarolunk, ha pedig nagyon megtöltjük a gépet, nem mos elég hatékonyan.
  5. Gyorsan merül a telefonunk? Használjunk energiatakarékos üzemmódot, kapcsoljuk ki a mobilinternetet, ha nincs rá szükségünk, ezáltal az akkumulátor is tovább bírja majd. Ha pedig feltöltöttük a telefonunkat, ne hagyjuk bedugva a töltőt.
  6. Ne takarjuk le a fűtőtesteket, mert ezáltal romlik a hősugárzás. A radiátorokat tisztítsuk rendszeresen, mivel a fűtőtestekre rakódott szennyeződések miatt több energia szükséges a fűtéshez.
  7. Fürdés helyett zuhanyozzunk! Ezzel nemcsak vizet, de energiát is spórolunk, mivel kevesebb meleg vízre van szükség. S mivel a vízfogyasztásunk is kevesebb lesz, pénzt is spórolhatunk.

+1 Töltsük fel magunkat energiával! Használjuk ki a jó időt és sétáljunk nagyokat a természetben, szívjuk be a friss levegőt. A kedvünk is jobb lesz, és az egészségünknek is jót teszünk ezzel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?