A romániaiak egyharmada hivatalos szabadnappal ünnepelné a Valentin-napot

Tíz romániai alkalmazottból három számára különleges jelentőséggel bír a Valentin-nap, és elég fontosnak tartják ahhoz, hogy hivatalos munkaszüneti nap legyen, derül ki a BestJobs portál közvélemény-kutatásából.

A felmérés azonban rámutat arra is, hogy csak minden negyedik kérdezett szándékozik kivenni legalább néhány szabad órát a munkahelyéről, hogy több időt tölthessen ezen a napon partnerével, a válaszolók 14 százaléka pedig számításba veszi ezt.

Ami a Valentin-napi ajándékozásra szánt összeget illeti, tízből két megkérdezett legtöbb 100 lejes ajándékot vásárol, 11 százalékuk 100 és 200 lej közötti értékű ajándékkal lepi meg szerelmét, közel 9 százalékuk pedig még ennél is drágább ajándékot akar vásárolni.

A felmérés arra is kitér, hogy a válaszadók csupán 12 százaléka érzi úgy, hogy jelenlegi munkahelye a neki való legjobb munkahely és szakmai téren boldoggá teszi. A legtöbben – 38 százalék – azt állítják, hogy munkahelyük nem tökéletes, de elfogadják úgy, ahogy van, akár egy kapcsolatot. Az alkalmazottak több mint 20 százaléka számára azonban frusztráció forrása a jelenlegi munkahely és alig várják, hogy váltsanak. A válaszolók 15 száaléka pedig közömbösen viseltetik a jelenleg betöltött pozicíója iránt.

A közvélemény-kutatás január 20. és február 5. között készült, 908 internethasználó részvételével. A válaszadók 54,7 százaléka nő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?