Influenzás, folyik az orra? Íme néhány praktikus trükk, hogy mindig legyen önnél papír zsebkendő

Az influenza idején sosem elegendő a papír zsebkendő – a legtöbben mégsem tudják, hogyan tárolhatnák a zsepiket, hogy azok a legkellemetlenebb helyzetekben is kéznél legyenek. A környezettudatosság jegyében a Háztartásom hulladék nélkül Facebook-csoport tagjai kreatív kötött, horgolt, újrahasznosított, saját kezűleg varrt papírzsepi tárolókat osztottak meg egymással.

Hamar kiürül a műanyag csomagolás zsepitartalma, könnyen kihull a zsebünkből az aprócska csomag, zörög, gyűrődik a kiszerelés, vagy csak egyszerűen unalmassá vált, hogy a legkisebb tettünkkel, egy orrfújással is szennyezzük a környezetet?

Ha a kérdések közül minimum egy önre is vonatkozik, akkor itt az ideje a változtatásnak: a környezettudatosságra nagy hangsúlyt fektető csoporttagok felhívták a figyelmet arra, hogy gyermekzokniban, bőrtokban, erre a célra feláldozott pénztárcában, szütyőben, horgolt tárcában, dekorgumiból készült tárolóban is hordozhatjuk magunkkal a zsebkendőnket.

Vannak olyan tárolók, amelyek házilag is könnyedén elkészíthetők, de akadnak cégek, akik színes tartókat varrnak klienseiknek – mutatjuk, melyek a legfelkapottabb ötletek.

Wohner Edit színes, ötletes tárolói. Fábián Zsuzsanna dekorgumiból készült, tépőzáras megoldása. Molnár Judit saját kezűleg horgolt darabja: oldalt lehet feltölteni zsebkendővel, használat során pedig középről könnyűszerrel kivehetőek. Németh Györgyi strapabíró tárolója, amelyhez még cipzár sem szükséges. Zöldboltokban kapható tároló, amely egyszerre 15 darab papír zsebkendőt is elbír.

Kapcsolódók

Kimaradt?