Hét ötlet nem hagyományos, last minute adventi koszorúra

Vasárnap, december elsején megkezdődött az advent, a karácsonyra készülés időszaka. Ha azonban a számos tennivalónk közepette nem jutott időnk adventi koszorút készíteni, még nem késő. Az adventi koszorú első gyertyáját egy átlagos hétköznap estén is meggyújthatjuk, advent második vasárnapján pedig ugyanolyan jól mutat majd a koszorúnk, mintha korábban elkészítettük volna.

Összegyűjtöttünk hét ötletet last minute adventi koszorúra. Ezeket akár egy közös családi programként is elkészíthetjük, így hangolódva az ünnepekre.  

Az egyszerűségében rejlik ennek az adventi koszorúnak a szépsége. Ha otthon is elkészítenénk, vásároljunk egy koszorúalapot egy hobbiboltban és egy tetszőleges színű fonallal tekerjük körbe. A koszorú közepére helyezzük el a négy gyertyát és el is készült Egy süteményes tálaló is szolgálhat az alternatív adventi koszorú alapjának. Helyezzük rá a gyertyákat, dekoráljuk fenyőággal, tobozokkal, díszekkel is és készen is van. Nemcsak kerek lehet az adventi koszorú, a hosszúkás változata is ugyanolyan látványos lehet. Egy süteményes tálcára tegyük rá a gyertyákat, díszítsük örökzöldekkel, fahéjrudakkal, mézeskaláccsal, szárított narancsszeletekkel. | Forrás: sajatotthonprojekt. Ha akad otthon néhány egymáshoz illő tálka, doboz, nagyszerű gyertyatartó – tehát adventi koszorú alap – is lehet belőle. Nem feltétlenül kell a gyertyák koszorúra rögzítésével bajlódjunk, ha emellett az adventi koszorú mellett döntünk. Az ágakból készült koszorúalapot tekerjük körbe egy selyemszalaggal, díszítsük egy-két apró dísszel, majd a gyertyákat helyezzük a koszorú k Akad otthon egy nem használt kuglófforma? Ki ne dobjuk! Tegyünk bele négy gyertyát, egy-két karácsonyfadíszt, tobozt, kössük át egy masnival és el is készült az adventi koszorúnk. Csak egy tálcára, négy szál gyertyára és néhány erdőben gyűjtögetett ágra és tobozra van szükség ehhez az adventi koszorúhoz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?