Fulladásveszély miatt visszahívja gyerekeknek készült termékét az Ikea

Fulladásveszély miatt az IKEA visszahívja a MATVRÅ, kék/piros, 2 db-os előkét, mivel lenyelhető darabokat tartalmaz, amelyek fulladást okozhatnak – írja a Mediafax. Az üzletlánc arra kéri vásárlóit, akik a terméket megvásárolták, hogy az előkét ne használják tovább, és vegyék fel a kapcsolatot a legközelebbi IKEA áruházzal.

Az üzletlánc arra kéri a vásárlókat, hogy vigyék vissza a terméket bármelyik IKEA áruházba, ahol azonos funkciójú, más termékre cserélhetik vagy visszakaphatják a termék teljes vételárát. A visszavételhez nincs szükség a vásárlást igazoló nyugtára.

„Tudomásunkra jutott, hogy ha a gyerekek a patentnél fogva húzzák meg az előkét, felmerülhet a kockázata annak, hogy a patent lejöhet. Vásárlóink biztonsága kiemelt fontosságú az IKEA számára, ezért is döntöttünk úgy, hogy elővigyázatosságból visszahívjuk a 2 db-os, kék/piros MATVRÅ előkét. Az azonos nevet viselő termék, a MATVRÅ gyümölcs-/zöldségmintás, zöld-sárga előkék használata biztonságos, mivel azok eltérő anyagból és más kialakítással készültek” – nyilatkozta Emelie Knoester, az Ikea menedzsere. A termék már nem elérhető az üzletlánc honlapján.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?