Öt tipp, amivel feldobhatja a jegeskávéját

Országszerte többnyire kánikulára kell számítani a következő két hétben, amire érdemes egy-két jó ötlettel felkészülni. Készítsünk könnyű, egészséges ételeket és hűsítő italokat. Ilyen lehet például a jegeskávé, amelynek öt izgalmas variációját mutatjuk be a The Kitchn cikke alapján.

Hogyan készül a jegeskávé? Pofonegyszerű! Főzzük meg a kedvenc kávénkat és dobáljunk bele néhány jégkockát. Az alábbi öt ízkombinációval azonban még finomabbá tehetjük az italunkat. 

  • Mentalevél és kókusztej. Tegyünk a kávéspohár aljába néhány mentalevelet és nyomkodjuk össze. Töltsük fel a poharat jéggel és kávéval, majd adjunk hozzá 3 evőkanál kókusztejet. Édesítsük ízlés szerint.
  • Narancs és mandula. Töltsük fel a csészénket kávéval és jéggel, majd adjunk hozzá fél teáskanálnyi mandulakivonatot és két narancsszeletet.
  • Fagyi. Csupán a kedvenc fagyinkból kell két gombócnyit a jegeskávénkhoz adjunk, hogy krémes és igazán hűsítő italt kapjunk. Jól illik a kávéhoz a vaníllia, a csokoládé vagy éppen a karamell ízesítésű fagylalt.
  • Kesudiótej és vanília. A poharunkbat tegyünk jeget, majd negyedrész kesudiótejjel és háromrésznyi kávéval töltsük fel. Egy vaníliarúd belsejéből kapargassuk ki a magokat és azzal ízesítsük a jegeskávénkat.
  • Csoki és tonik. A csokoládé és a kávé egyértelműen jól illik egymáshoz, de tonikkal kiegészítve izgalmas ízkombinációt kapunk. A jegeskávénkba keverjünk 3 evőkanál csokoládészirupot, majd töltsünk rá hideg tonikot. 

Kapcsolódók

Kimaradt?