Költözni készül? Ennyi dobozra lesz szüksége

A költözés nem egyszerű feladat, még akkor sem ha pontos teendőlistákkal és tervekkel vágunk bele. Az Apartment Therapy annak járt utána, hogyan tudjuk kiszámolni, mennyi dobozra van szükségünk, emellett néhány hasznos tippet is megosztott. 

Rengeteg holmi, tennivaló és stressz – gyakran ebből áll egy költözés. Van azonban néhány megszívlelendő jótanács, amelyeket megfogadva kicsit egyszerübbé tehetjük. 

A szakértők elárultak, hány dobozra lehet szükségünk egy költözésnél. Véleményük szerint mielőtt nekifogunk a feladatoknak szobánként körülbelül 15, egyenként 30x30x30 méretű dobozt szerezzünk be. Ha ez a szám soknak tűnik, polconként és fiókonként számoljunk egyet. Ha nem akarunk az utolsó pillanatban a boltba rohanni, érdemes inkább több dobozt előkészíteni, ugyanis hajlamosak lehetünk alábecsülni a holmink mennyiségét. Igyekezzünk nem túlpakolni a költözésre használt dobozokat, így elkerülhetjük, hogy gondot okozzon később a leragasztásuk, a cipelésük vagy éppen az, hogy kiszakadjanak. 

A gyakorlott költöztetők azt javasolják, ha megbecsüljük a könyvespolcunk tartalmát, jussanak eszünkbe a lakás többi pontján lévő könyvek is, például a szakácskönyvek, az éjjeliszekrényen, dohányzóasztalon lévő kötetek is. Hasonlóan ehhez a ruhásszekrényünkben lévő holmik mennyiségének megállapításakor azokra a ruháinkra is gondoljunk, amelyek szezonálisak és éppen ezért máshol tároljuk ezeket. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?