Így vágja fel egyszerűen az ananászt

Ha az ananászra gondolunk, akkor szerencsére már nem csak a cukros lében úszó konzerves gyümölcs jut eszünkbe, hanem a friss, bevásárlóközpontokban vagy akár a közelünkben lévő zöldségesnél megvásárolható mediterrán alapanyag. Ha a megvásárlása nem is okoz gondot, a felszeletelésével adódhatnak problémáink. A Taste of Home szerzője egészen a Hawaii-szigetekig utazott, hogy elsajátítsa az ananász szeletelés titkát. 

A cikk szerzője azt is elárulta, mi alapján válasszunk a boltban ananászt. Figyeljünk a gyümölcs illatára! Ha enyhén édes illata van, megfelelő, ha viszont erős ananász illattal rendelkezik, valószínűleg túlérett a gyümölcs. Ne vásároljuk meg az ananászt, ha száraz, barna levelei vannak; ha viszont a levelek zöldek és frissek, mehet is a bevásárlókosarunkba. A szakértő szerint az ananász színe nem határozza meg az érettségét, ha egy kicsit zöld, attól még lehet finom a gyümölcs.

Ha galériánkban balra haladva végignézi a képeket, megtudhatja, hogyan lehet egyszerűen felvágni az ananászt. 

Első lépésként vágjuk le az ananász tetejét. Fentről lefelé haladva negyedeljük fel az ananászt, majd vágjuk le a közepét. Egy éles kés segítségével vágjuk le a gyümölcs húsát a héjáról. Végül daraboljuk fel az ananászt és már fogyaszthatjuk is.

Kapcsolódók

Kimaradt?