Ilyen egyszerűen is lehet fokhagymát tisztítani

 

Futótűzként terjed az interneten az a Twitter-bejegyzés, amelyben a kanadai Valentina Bachkarova-Lord egy nagyon látványos, mégis egyszerű módszert mutat be a fokhagyma tisztítására. Ennek kapcsán a The Guardian kipróbált négy módszert és beszámolt a hatékonyságukról is. 

A fokhagyma pucolás valószínűleg nem sokak kedvenc konyhai elfoglaltsága, hiszen időigényes lehet, ráadásul a kezünkön sokáig megmarad a fokhagyma jellegzetes illata. Ennek elkerülésére számos módszert találni. A Twitter-bejegyzésben is alkalmazott trükk szerint egy éles kés segítségével kell kivágni a fokhagymát a héjából. A The Guardian tesztje alapján, bár gyakorlást igényel a módszer, működik. 

Egy másik lehetőség, ha a kés oldalával megnyomjuk a gerezdeket, majd leszedegetni a fokhagyma héját. A módszer működik, ám így a kezünket nem óvjuk meg a fokhagymaszagtól. A harmadik trükkhöz szükségünk lesz egy szilikon hengerre, amelybe bele kell tegyük a fokhagymát, majd néhány görgetés után kiszedhetjük a megtisztított fokhagymát. A videó alapján kissé időigényes a módszer, mivel minden egyes fokhagyma gerezdet egyenként kell így megtisztítani, ráadásul egy speciális eszközre is szükség van. 

A The Guardian szerint a sok fokhagyma megtisztítására a leghatékonyabb módszer az, ha két fémedény közé tesszük a fokhagyma gerezdeket és jól összerázzuk ezeket. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?