Hat hűsítő ital meleg nyári napokra

Az egészségünk megőrzése érdekében fontos odafigyelni a folyadékbevitelre. Különösen igaz ez akkor, ha beköszönt a jó idő, a hőség. Akár otthon, a munkahelyünkön vagy éppen út közben vagyunk, mindig legyen a kezünk ügyében egy pohár víz, frissítő ital. Összegyűjtöttük hat hűsítő ital receptjét, amelyek gyorsan elkészíthetők, ugyanakkor izgalmasabb ízük van, mint a víznek. 

Bodzalé

Ha gyorsak vagyunk, még elcsíphetjük a bodzaszezon végét és készíthetünk bodzalét, bodzaszörpöt, amelyhez ha jeget is adunk, frissítő italt kapunk. A bodzalé és -szörp receptjéről ebben a cikkünkben írtunk. 

Jeges kávé

Kinek ne esne jól egy meleg nyári napon egy élénkítő hatású, ugyanakkor finom jeges kávé? A jeges kávé elkészítése pofonegyszerű: tegyünk a poharunkba jeget, töltsük fel kávéval és ízlés szerint adjunk hozzá tejet és édesítőt. Ha különlegesebb ízre vágyunk, adhatunk hozzá vaníliafagyit, sűrített tejet, vagy különböző növényi tejeket.

Uborkás víz

Elsőre furcsának tűnhet, de mégis egy jóízű frissítő ital az uborkás víz. Szeleteljük fel vékonyra az uborkát és tegyük jeges vízbe. Adjunk hozzá frissen facsart citromlevet, pár mentalevelet és néhány órára tegyük a hűtőbe.  

Gyümölcsturmix

Nyáron könnyű odafigyelni a napi gyümölcs- és zöldségfogyasztásra, mivel könnyedén beszerezhetjük a friss és finom zöldségeket, gyümölcsöket. Turmixoljuk össze a kedvenc gyümölcsünket, zöldségünket, adjunk hozzá jeget, vizet, esetleg tejet és készen is van a finom, egészséges és hűsítő gyümölcsturmixunk. 

Jeges tea

A jeges kávénál talán már csak a jeges tea elkészítése egyszerűbb: főzzük meg a kedvenc teánkat, hűtsük le, adjunk hozzá jeget, mentát, esetleg citromkarikákat és már fogyaszthatjuk is. 

Levendulás limonádé

Nagyszerűen feldobható a jól ismert limonádé, ha gasztronómiai célokra alkalmas friss vagy szárított levendulát morzsolunk bele. Mivel a levendulának elég erős íze van, egy kancsónyi limonádéhoz elég néhány apró virág. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?