Életre szóló ajándékkal ballagnak el az apróságok ebben az óvodában

A magyarországi Gyomaendrődön korán kezdik a környezettudatosságra nevelést: az óvodás nagycsoportos ballagás során facsemetéket kapnak búcsúajándékul a kisgyerekek.

Gyomaendrőd Százszorszép nevű óvodájában az óvónők környezettudatos viselkedéssel mutatnak példát a kisgyermekeknek, ugyanis a ballagó ovisok búcsúajándékként egy-egy gesztenyefa-csemetét kapnak, amelyek az oviban található hatalmas gesztenyefák utódai, számol be a zipmagazin.hu. A végzősök így magukkal vihetnek egy darabot az egyre globalizálódó zöld projektből, nem beszélve arról, hogy személyes kapcsolat, emlék fűzi őket a növényekhez.

Az óvó nénik minden évben maguk gondoskodnak a facsemetékről, példát mutatva ezáltal a kicsiknek, akik már úgy lépnek az iskolába, hogy tudják: nem a műanyagból készült lufieregetés a koronája a különleges életeseményeinknek, és nem is a fölösleges eszközök, ruhadarabok, kacatok teszik ünnepivé azokat, hanem maga az élet. Mi sem jelképezhetné ezt szebben, mint a fa, amelyet a gyermek ajándékba kap, majd gondoz, míg felnő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?