banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Ezért fogyasszon naponta csokoládét

Bár a táplálkozási szakértők az édességek és a csokoládé minimális fogyasztását javasolják, olasz kutatók megállapították, hogy a rendszeres csokoládéevésnek jó hatása is van – számol be a Daily Star

A L’Aquilai Egyetem tudósai néhány hónapon keresztül követték idős emberek étkezési szokásait, és arra a következtetésre jutottak, hogy azoknak, akik több csokoládét fogyasztottak kevésbé romlott a memóriájuk. Valentina Socci és Michele Ferrara, a tanulmány vezetőszerzői szerint ennek az lehet az oka, hogy a csokoládéban lévő flavonolok jótékony hatással vannak a szív-érrendszerre, így növelhetik a hippokampusba jutó vér mennyiségét. Az agynak ezen részét különösen befolyásolja az öregedés, a memória romlásának ezért ez az egyik lehetséges forrása.

A kutatók szerint tehát a rendszeres kakaó- és a csokoládéfogyasztás az idő múlásával valóban jótékony hatással lehet a kognitív működésre, ám felhívták a figyelmet a csokoládé káros mellékhatásaira is, mint például a magas kalóriatartalom, a kakaónövény egyes kémiai összetevő (koffein, teobromin). Ha tehát tennénk valamit a memóriánkért, együnk naponta csokoládét, ám tartsunk ebben is mértéket és jó minőségű csokoládét válasszunk.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?