Ezzel a módszerrel kitisztíthatja a sajtreszelőt

Ki ne szeretné a sajtot! A pizza, a spagetti elengedhetetlen alkotóeleme, de még egy egyszerű szendvicset vagy rántottát is feldob. A reszelt sajt önmagában is nagyszerű nassolnivaló, feltéve ha van elég időnk és türelmünk megküzdeni a sajtreszelő tisztításával. Hogy ez könnyebben menjen, az Apartment Therapy szerzője megosztotta tippjét. 

Citrom és forró víz: csupán erre van szükségünk ahhoz, hogy megfelelően kitisztítsuk a sajtreszelőt. Ez egészségünk miatt is fontos lehet, hoszen a reszelőbe ragadt maradék idővel akár fertőzést is okozhat. 

A citromsav az egyik leghatásosabb természetes zsíroldó szer, így a sajtmaradékok eltávolításában is segíthet. Nem kell más tennünk, mint felvágni a citromot és le-fel mozgatva többször végighúzni a reszelő felületén. Ez után érdemes várni egy kicsit, amíg a sav kifejti hatását, majd forró vízzel leöblíteni a reszelőt. Ha mindez nem lenne elég hatásos, érdemes sóba mártani a citromot és így kitisztítani a reszelőt. Használhatunk drótkefét is, de mindenképpen kerüljük a mosogatószivacs, mert a reszelő könnyedén tönkreteheti azt. 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?