Négy apró szokás, amivel megőrizheti a rendet otthonában

Ha a hétvégénket a tavaszi nagytakarítással töltöttük, érdemes odafigyelni a rend megőrzésére is, hogy a húsvét előtti napok ne a lakás rendbeszedésével teljenenk. Az Apartment Therapy összegyűjtött négy olyan szokást, amelyet ha betartunk, könnyedén rendet tarthatunk. 

Nem baj, ha otthonunk nem csillog-villog a hét minden napján, ám van néhány olyan házimunka, amelyet ha halogatunk, könnyedén eluralkodhat a káosz. Így ha ezt elkerülnénk, jobb rendszeresen elvégezni az alábbi feladatokat.

Hajtogassuk össze a ruhákat!

A mosás a viszonylag egyszerű házimunkák közé tartozik, hiszen csak be kell tenni a szennyes ruhát a mosógépbe, majd kiteregetni (vagy betenni a szárítógépbe) és végül összehajtogatni, esetleg kivasalni. Mivel ez sok idő, előfordulhat, hogy elfelejtkezünk erről és megszáradt ruhák napokig szem előtt vannak. Az Apartment Therapy tanácsa szerint amint megszáradtak a ruhák, hajtogassuk őket össze és tegyük a helyére, így akár a vasalást is elkerülhetjük és a lakásban is nagyobb rend lesz. 

Tegyük a cipőket a helyére!

Nem túl praktikus és esztétikailag sem szép látvány az előszobában hanyagul levetett cipők, kabátok. Ezért hazaérve tegyük a helyükre a cipőket, kabátokat sálakat, így rend lesz az előszobában és a reggeli készülődés is gyorsabb lesz.

Ne halogassuk a mosogatást!

Törekedjünk arra, hogy ne legyen mosatlan a mosogatóban. Ha mosogatógépünk van, könnyebb a dolgunk, hiszen étkezések után csak be kell pakolni és elindítani a gépet, ám a kézzel mosogatás is egyszerűbb, ha csupán néhány tányért és poharat mosunk el egyszerre és nem gyűjtjük össze a koszos edényeket. A rendszeres mosogatással ráadásul a mosogatótálcánk tisztaságát is meg tudjuk őrizni. 

Töröljük le a pultokat!

Csupán néhány mozdulatba és legfeljebb egy-két percbe telik letörölni egy törlőkendővel a konyhapultot, az asztalt vagy éppen a mosdókagylót, ezáltal mégis tisztává varázsolhatjuk a felületeinket.  

Kapcsolódók

Kimaradt?