Öt tavaszi DIY dekoráció

Bár hőmérséklet-ingadozás várható a következő két hétben, a tavasz kétségtelenül megérkezett, így ideje belopni otthonunkba is. Összegyűjtöttünk öt olyan saját kezűleg elkészíthető dekorációs ötletet, amellyel tavaszt vihetünk a lakásba.

Igyekeztünk olyan ötleteket összeválogatni, amelyek nem feltétlenül kapcsolódnak a húsvéthoz, így az ünnep előtt és után is használhatók. 

Virágfal

Ma már kaphatunk szép művirágokat is, amelyek ugyanolyan jól mutatnak egy-egy dekorációban, mint a vágott virágok. Ezt kihasználva készíthetünk virágfalat. Egy ágra kötözzünk fel virágokat a képen látható módon és akasszuk fel a falra, így látványos tavaszi dekorációt kapunk.

Asztaldísz üres befőttesüvegekből

Bizonyára akad otthon néhány üres befőttesüveg, amelyeket ha élénk színűre festünk és virágot teszünk bele, akár az asztal dísze is lehet.

Ha még egy deszka is van...

 

Ha még egy deszka is van otthon, fessük le, rögzítsünk rá egy üveget, amelybe virágot teszünk, dekoráljuk felirattal és készen is van a tavaszi dekorációnk. 

Egy kis papír mindig segít

Bármilyen növény, vagy néhány száraz ág is lehet tavaszias, ha színespapírból pillangókat és virágokat vágunk ki, és rögzítjük. 

Toboz is lehet tavaszias 

A toboz általában a téli dekorációnál alkalmazzuk, ám némi kreativitással tavaszi dísz is készülhet belőle. Fessük élénk színűre a tobozokat, rögzítsünk hozzájuk egy zöld papírral betekert fapálcikát és el is készült a dekoráció. 

Kapcsolódók

Kimaradt?