Hova tegyük a tévét? 3 tipp a megfelelő hely megtalálásához

A tévénézés sokunk kedvelt kikapcsolódási formája, így az otthonunknak is fontos eleme. Egy fárasztó nap után jól esik megnézni egy érdekes műsort, hétvégén sorozatmaratont tartani, esetleg összebújni a családdal és megnézni egy vígjátékot. A tökéletes kikapcsolódáshoz azonban elengedhetetlen, hogy a megfelelő helyre tegyük a készüléket. Ebben segít az Otthonok és megoldások cikke.

A tervezéshez érdemes az alábbi három szempontot figyelembe venni: a fényt, a kábelek elrejthetőségét, illetve a magasságot. 

A fények

Fontos, hogy a készüléket ne tegyük az ablakkal szembe, különben nem fogjuk látni a képernyőt. Érdemes azonban a tv közelében elhelyezni egy tompán világító eszközt, hogy este, amikor már teljes a sötétség, ne erőlködjön annyira a szemünk, miközben a képernyőre koncentrálunk.

 

A kábelek

Az elektronikai eszközök sokszor kábelrengetegekkel járnak, hogy a készülékre nézve ne a kábeleket lássuk meg először érdemes már a tervezéskor figyelni arra, hova tudjuk elrejteni a kábeleket. 

A magasság

A tévé pontos helyének meghatározásakor fontos szempont a magasság. Szakértők szerint a legideálisabb, ha a tévé közepe a földtől 110 cm-re található.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?